ΠΕΡΙΔΟΤΟΠερίδοτο ακατέργαστο     
Περ'ιδοτο κοσμημα


Peridot raw
Σε αρχαίους χρόνους, θεωρούσαν το περίδοτο ότι κρατούσε μακριά τα κακά πνεύματα, και εξακολουθεί να προστατεύει την αύρα.
 
Αυτός ο κρύσταλλος είναι ένας δυναμικός καθαριστής. Απελευθερώνει και ουδετεροποιεί τις τοξίνες σε όλα τα επίπεδα, εξαγνίζει τους μεσημβρινούς του φυσικού σώματος και του νου.
Ανοίγει, καθαρίζει και ενεργοποιεί το κέντρο της καρδιάς και του ηλιακού πλέγματος και απελευθερώνει από ‘παλιές αποσκευές’. Καθαρίζει επίσης επιβαρυντικές σκέψεις, ενοχές η εμμονές. Το περίδοτο διδάσκει ότι το να κρατιόμαστε πίσω από άλλους ανθρώπους η πίσω στο παρελθόν είναι αντιπαραγωγικό.
Επίσης το περίδοτο μας δείχνει πώς να είμαστε αμερόληπτοι από εξωτερικές επιρροές και να στρεφόμαστε στις εσωτερικές ανώτερες ενέργειες που διαθέτουμε για καθοδήγηση.

Το περίδοτο απελευθερώνει από παλιότερους κραδασμούς και έτσι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε καινούργιες συχνότητες.

Εάν έχουμε ξεκαθαρίσει την ψυχολογία μας, το περίδοτο βοήθα να κινηθούμε γρήγορα μπροστά. Επίσης βοηθά να κατανοήσουμε το προορισμό μας αλλά και τον πνευματικό μας σκοπό.
Είναι εξαιρετικά βοηθητικός στους θεραπευτές.

Ψυχολογικά το περίδοτο ανακουφίζει από ζήλια, δυσφορία, κακεντρέχεια και θυμό, και επίσης μειώνει το στρες.
Δυναμώνει την αυτοπεποίθηση και την διαμαρτυρία χωρίς την επιθετικότητα. Μας παροτρύνει προς την καλλιέργεια και την ανάπτυξη.

Το περίδοτο μας βοηθά να φέρουμε τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή μας. Επίσης βοηθά να κοιτάξουμε στο παρελθόν και να αναγνωρίσουμε τα δώρα από τις εμπειρίες που είχαμε και μας δείχνει πώς να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας.

Αυτός ο λίθος προσφέρει ψυχολογική διαύγεια και καλοζωία. Μας κεντρίζει ώστε να κατορθώσουμε να ζούμε με την πνευματική αλήθεια, και συντονίζει τους κύκλους της ζωής.

Νοητικά: Το περίδοτο ακονίζει το μυαλό και το ανοίγει σε νέα επίπεδα επίγνωσης. Εξαφανίζει τον λήθαργο, φέρνοντας την προσοχή μας σε όλα αυτά που παραλείψαμε συνειδητά η ασυνείδητα.. Με την βοήθεια του περίδοτου, μπορούμε να ομολογήσουμε τα λάθη μας και να προχωρήσουμε. Βοηθά να πάρουμε την υπευθυνότητα για την ζωή μας, ειδικά όταν πιστεύουμε ότι όλα είναι λάθη των άλλων.
Η επιρροή του περίδοτου μπορεί κάλλιστα να βελτιώσει δύσκολες σχέσεις.

Θεραπεία: Το περίδοτο έχει τονωτική επίδραση. Θεραπεύει και αναδομεί τους ιστούς του δέρματος, δυναμώνει το μεταβολισμό και είναι επωφελές για το δέρμα. Επίσης το περίδοτο βοηθά την καρδία, την σπλήνα, τους πνεύμονες, το θυρεοειδή, τη χοληδόχο κύστη, την εντερική περιοχή και το έλκος, και δυναμώνει τα μάτια.
Βοηθά τις εγκύους γυναίκες όταν τοποθετείται στην κοιλιακή χώρα, δυναμώνοντας τους μυς και ελαττώνοντας τους πόνους.

Φοριέται στο λαιμό.
Τοποθετείται πάνω από το συκώτι και σε επαφή με το δέρμα.

Αρχική σελίδα / Κόσμημα / Ιδιότητες λίθων / Σύνδεσμοι / Φόρτιση Λίθων / Καθαρισμός λίθων / Ζώδια / Τσάρκας – Κέντρα / Ευθυγράμμιση κέντρων / Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία / 2012 / Κρυστάλλινα κρανία / Οργονίτες /
Πλανήτης Γη – Μετάβαση /